Norway King Crab

Året rundt fanger vi en av verdens mest ettertraktede råvarer, Kongekrabbe. Krabbene fanges og leveres levende til kunder over hele verden.

Vårt eneste produkt er levende Kongekrabbe, og gjennom innovative løsninger fra fisker til fat er vi markedsleder i dette segmentet. Fangstflåten vår består av små fiskesjarker som opererer på kysten av Finnmark, helt nord i Norge. Krabbene fanges skånsomt i teiner og transporteres levende til våre tankanlegg hvor de kontrolleres og sorteres etter kvalitet og størrelse.

Langs kysten av Norge med Hurtigruten

Levende og individuelt sporbare

Med en gang krabben ankommer vårt landanlegg blir den undersøkt, veid og merket med et unikt ID nummer.

Kun de beste krabbene blir godkjent for levering som levende krabbe. De utvalgte krabbene merkes med en ID tag som gir 100% sikker sporing. Gjennom en QR kode eller et unikt 7 sifferet nummer gjøres unik informasjon om krabben og fiskeren tilgjengelig.

Krabbene blir stående i tankanlegget noen dager for akklimatisering og klargjøring for sending. De levende krabbene sendes så direkte fra Nord-Norge med fly til kundene, eller til vårt tankanlegg i Oslo for mellomlagring og videre sending. Denne modellen gjør det mulig for oss å levere levende krabber til hele verden året rundt.

Forskning og utvikling

Vi ønsker alltid å bli bedre på kvalitet og dyrevelferd, og derfor investerer vi mye i forskning og utvikling.

Vi har egen forskningsavdeling med laboratorium både på mottaksstasjonene og ved vårt mellomlager i Oslo. En av våre ansatte arbeider med doktorgrad på lagring og sending av levende kongekrabbe. Vi samarbeider også med norske og internasjonale FoU-institusjoner på flere felt. Vårt mål er hele tiden å utvikle og forbedre alle deler av vår verdikjede fra fisker til sluttkunde.

Miljø og bærekraft

Fangstområdet vårt er et unikt havområde som vi ønsker å ta vare på.

Vi forvalter våre ressurser med varsomhet og legger spesiell vekt på å finne miljøvennlige løsninger i alle ledd hvor vi kan påvirke. Å lete etter miljøvennlige løsninger er en del av våre pågående forskningsoppgaver. I samarbeid med DS Smith Packaging har vi allerede utviklet en egen kasse av resirkulerbar papp til erstatning for isopor for 80% av volumet vi sender. Målet er at 100% av våre forsendelser skal kunne benytte denne miljøgunstige pakkeløsningen.

Vårt fokus på miljø gjelder også på valg av leverandører av produkter og tjenester. Vi ønsker å jobbe med leverandører som setter miljøkrav like høyt som oss. Da vi skulle velge leverandør av bil og teknologi satte vi miljø og kvalitet i fokus. Dette førte til at vi sammen med MAN lastebil, og Carrier med sin kjøleteknologi, nå kan presentere den mest moderne og miljøvennlige løsning for transport og kjøling som finnes.

"Home of the King Crab"

Her kan du se filmen som The Beast Restaurant i London har laget om kongekrabben og Norway King Crab, samt en film som presenterer regionen hvor vi driver fangst av krabbe.

Spill av videoKingcrab in tank

Eksportprisen 2017: Fra Finnmark til verdens beste restauranter

Spill av videoKingcrab legs

Chef David Martin sitt besøk i Finnmark. Du kan nyte kongekrabber på hans restaurant La Paix i Bruxelles ( http://www.lapaix1892.com/ )

Spill av videoLoading of live king crab for air transport

Fransk TV var med på krabbefiske i Varangerfjord og fulgte krabbe fra fangst til flyforsending

Spill av videoCrab tank at The Beast Restaurant

Bugøynes og Norway King Crab

Spill av videoNorthern lights over Bugøynes

Finnmark - landskap og natur

Referanser

  • Jaakko Sorsa, FINDS restaurant i Hong Kong

    Jaakko Sorsa, FINDS restaurant Hong Kong

    Norsk sjømat er fantastisk…King Crab fra Norway!

    Jaakko er en stor ambassadør for norsk og skandinavisk mat og sjømat i Hong Kong. Hans restaurant FINDS har mottatt mange priser gjennom årene.

    I alle sine roller viser Jaakko en stor forkjærlighet for norsk sjømat, og en av hans favoritter er vår kongekrabbe.

    "It delights me to cook with prime Norwegian products, like Diver Scallops and King Crab, they are so sweet in flavor that they don’t even need much seasoning, just careful cooking is enough! Scallops we serve raw, as well as pan-fried, and season with its dried powdered roe.
    King crab legs we simply cook in sous-vide and season with nothing!"

  • The Beast Restaurant i London

    Crab tank at The Beast Restaurant

    Fantastiske krabber, kundene elsker dem!

    Restauranten The Beast i London er uten tvil den restauranten i verden som har gjort mest ut av kongekrabben. Deres restaurant i SoHo har ikke annet enn vår levende kongekrabbe og angus biff på menyen.
    Konseptet har vært en suksess fra dag en! Fulle lokaler og gode tilbakemeldinger.

    For The Beast er historien bak krabben viktig. Derfor laget de sin egen film om kongekrabben, en film som vises kontinuerlig i deres restaurant og på deres hjemmeside. The Beast har også vært en pådriver, og god dialogpartner, for å få på plass vårt opplegg for produktsporing. QR løsningen som gir gjesten full informasjon om den konkrete krabben som blir servert.

Sertifiseringer

Norsk Sjømat

Opphavsmerket "Seafood from Norway"

Merket er utviklet for å tydeliggjøre Norge som opphavsland og kvalitetsgarantist for verdens beste sjømat. Det skal gi assosiasjoner til speiling av fjell i kaldt, klart hav – våre naturgitte premisser, vår respekt for naturen, vår kystkultur og vårt opphav. "Seafood from Norway" er registrert som varemerke hos Patentstyret.

Food and Drug Administration logo

FDA

For å sikre kvalitet og opprinnelse har USA særdeles strenge regler for import av mat og råvarer, og vi er FDA sertifisert. Det vil si at vi er godkjent av U.S. Food and Drug Administration for levering av levende Kongekrabber til USA.